A képesFalap a múltba nyúlik vissza, hogy felidézze azokat az időket, mikor az emberek a postát választották első számú kommunikációs eszközként. Mikor az ünnepek előtt izgatottan várták, kitől kapnak egy-egy levelet, üdvözlőlapot.

Az érzést, az örömöt próbálja visszahozni, mindezt olyan köntösben, mely időtálló, modern, mégis emberközeli. A fa természetes jellege, az égetett fekete szövegek, még jobban átadják az érzést, hogy gondolnak ránk.

Egy örök emlék marad, nem vész el egy áramkimaradáskor, egy-egy hardver hiba miatt, és mindig kéznél lehet. Mindig eszünkbe jut róla szerettünk, akitől kaptuk, ha másról nem is, az egyedi jellegéről.

Legyen az egy egyedileg megtervezett lap, egy fényképes gravírozás, színes nyomat, a képesFalap mindig egyedi, és utánozhatatlan ajándék.

Egy-egy megható pillanat örökre megmarad. Az érzés, mikor az ember kezébe vesz egy fényképet, visszagondol a benne tárolt emlékekre, személyekre, nem pótolható egy facebook bejegyzéssel, nem egyenértékű egy 10.000 soros messenger  beszélgetéssel, melyet nem olvasunk vissza soha, tehát nem emlékeztet minket a pillanatra.

Az emlék egy olyan fontos porcelánszerű anyag, mely hamar eltörik, ha nem vigyázunk rá, ha nem örökítjük meg. Erre ad megoldást egy fizikai hordozóanyag, a Fa. Ezt használja ki a képesFalap is, hogy ne vesszen el semmi, s unokáink ne csak a facebook posztjainkból tudják meg, hogyan ismerkedtünk meg a nagymamával, nagypapával, hanem a szavak és képek ereje is személyesebbé tegye ezen emlékek elmesélését.

A képesFalap felelősséget érez a ma megőrzéséért a jövő nemzedékének.